Massagepraktijk

 Vossen

 

 * Shiatsu Ryoho therapie

 * sportmassage

 * sportverzorging

 

* Home
* Shiatsu
* Tarieven
* Voorwaarden

Contact:
mail: info@massagevossen.nl   mobiel: 06-11396562

KvK: 50087991  
BTW: NL120616348B01
 


Zie ook:
wellness.uwstart.nl

Sportmassage

 

Sportmassage heeft twee doelen: stimulerende massage of sederende (kalmerende) massage. Sport eist vaak zware belastingen van het lichaam. Als voorbereiding (stimulerend) op belasting en herstel (sederend) na belasting heeft de sportmasseur zich een belangrijke plaats in de begeleiding van de sportman veroverd.

 

De stimulerende massage dient om een goede doorbloeding te verkrijgen en de spieren worden geschikt gemaakt voor de komende inspanning. Deze massage kan wel aan de warming up vooraf gaan maar mag en kan een warming up niet vervangen. De kans op blessures wordt erdoor verminderd.

 

De sederende massage wordt na een wedstrijd of training gegeven. Dit is vooral bedoeld voor een versnelde afvoer van afvalstoffen en ontwatering van de spieren. Hiermee wordt het herstel bevorderd, verkort en eventuele spierpijn voorkomen. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning

 

Niet alleen voor topsporters maar ook voor alle andere sportbeoefenaars is massage, mits vakkundig toegepast, geen overbodige luxe.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                              

               

                        N.V.S.T.                           N.G.S.                    V.O.S                   S.R.B.A.G